Terug naar productenlijst

Painting the Past Topcoat

Aanbevolen

Verpakking:
1 liter 55,00 (ca. 13 m2)
Aantal:

Stop in mandje

Painting the Past Topcoat is geschikt als afwerklaag op alle soorten hout binnenshuis. Tevens kan de Painting the Past Topcoat als beschermlaag over Painting the Past Matt krijtlak en Painting the Past Eggshell krijtlak worden aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloeren, trappen, keukenkastjes en tafels.

Om doorbloeden te voorkomen, adviseren we om onbehandeld hout dat een dekkende afwerking gaat krijgen, zoals vloerdelen of keukens, eerst te voorzien van een laag Painting the Past Stain Block. Na droging van de Stain Block kan deze dan afgewerkt worden met Painting the Past krijtlak en Painting het Past Topcoat voor een slijtvast eindresultaat.

Instructie:

Painting the Past Topcoat wordt in dunne lagen met een kwast of geschikte roller aangebracht. Painting the Past Topcoat is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden enkel goed roeren voor gebruik!
Breng de verf rijkelijk aan, verdeel gelijkmatig, werk af en laat drogen. Op grotere vlakke oppervlakken kan de verf worden aangebracht met een roller.

Voorbereiding van de ondergrond:
Verwerk Painting the Past Topcoat bij temperaturen tussen 10 °C en 25 °C.
De ondergrond dient droog, schoon en stofvrij te zijn en zorg dat alle losse verflagen verwijderd zijn.
Gebruik Painting the Past Wax & Paint Remover om eventuele vet-, olie- en waslagen of losse verflagen te verwijderen en was grondig na met schoon water.
De kwaliteit/ hardheid van uw basislaag draagt uiteraard mee aan het eindresultaat.

Afwerken onbehandeld hout transparant binnenshuis:

Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed met P120 om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen.
Breng daarna ten minste 2–3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schilder in de richting van de houtnerf. Schuur de ondergrond tussen de lagen licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.

Dekkend afwerken onbehandeld hout transparant binnenshuis:

Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed met P120 om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen. Breng vervolgens, indien nodig, een laag Painting the Past Stain Block aan.
Na droging twee lagen Painting the Past krijtlak aanbrengen en deze goed laten drogen.
Breng daarna ten minste 2–3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schilder in de richting van de houtnerf. Schuur de ondergrond tussen de lagen licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.

Schilderen van reeds geschilderde houten oppervlakken binnenshuis:

Reeds geschilderd hout waarvan niet bekend is wat de oude verflagen zijn, volledig kaal schuren of afbijten met Painting the Past Wax & Paint Remover.
Hout dat recent geschilderd is met watergedragen verf, licht schuren met P220 en stofvrij maken.
Breng daarna ten minste 2–3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schuur de ondergrond tussen de lagen licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.

Houdbaarheid:

Onaangebroken en originele verpakking: 2–3 jaar bij een temperatuur tussen 5 °C en 25 °C.
Beschermen tegen vorst en hitte.
Bewaar restanten in een glazen pot of in een andere, kleinere, goed afsluitende verpakking.
We adviseren Painting the Past Topcoat binnen 6 maanden na aankoop te gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoording voor verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.
Afvalverwerking:

De producten van Painting the Past zijn gebaseerd op water. Toch mogen restanten niet worden weggespoeld door de afvoer. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de geldende milieubeschermingswetgeving en de daartoe behorende voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.
Alle producten van Painting the Past zijn ecovriendelijk en voldoen aan de meest recente milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige organische stoffen (VOS) in de verf.

Droogtijd en verbruik:
* Stofdroog na ca. 30 min
* Overschilderbaar na ca. 12 uur
* Schuurbaar na 4 uur
* Volledig uitgehard na ca. 14 dgn
* Verbruik: 10–15 m2per liter (afhankelijk van de ondergrond en applicatiemethode)

Eco-friendly verfkwasten

 

Houtverf Matt

 

Houtverf Eggshell

 

Krijtverf

 

Privacy verklaring    Verkoopvoorwaarden