Terug naar productenlijst

Painting the Past Outdoor

Aanbevolen

 
Denim -
 
Driftwood -
 
Eucalyptus -
 
Historical White -
 
Monument Grey -
 
Old White -
 
Olive -
 
Pewter -
 
Pure White -
 
Salt -
 
Soft Black -
 
Verdigris -
Kleur:
 
Klik en kies een kleur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Verpakking:
1 liter 55,00 (ca. 13 m2)
Aantal:

Stop in mandje
Blik Outdoor verf Painting the Past
Of uw tuinset nu een flinke lik verf nodig heeft, de buitendeur begint af te bladderen, of het tuinhuisje een zware winter achter de rug heeft, met de Painting the Past Outdoor verfcollectie geeft u uw tuin weer een heerlijke zomerboost.

Uniek aan deze nieuwe verflijn is dat de verf geschikt is voor meerdere ondergronden. Zo schilder je er niet alleen je buitenhoutwerk mee, maar is de verf ook geschikt voor beton, steen, aluminium, metaal en kunststof.

De nieuwe outdoor-verfcollectie wordt helemaal afgemaakt door het stoere Scandinavisch landelijke kleurenpallet. 12 prachtige doorleefde kleuren zoals Denim, Olive en Eucalyptus maken het mogelijk de sfeer die u binnen heeft gecreëerd, eenvoudig naar buiten door te zetten. Kortom: bring the inside out!

Painting the Past Outdoor is een unieke buitenverf met een semi-matte afwerking op waterbasis die ontwikkeld is om duurzame en slijtvaste bescherming te bieden aan uw buitenhoutwerk zoals meubels, kozijnen, deuren, tuinhuisjes en schuttingen.
De collectie omvat 12 kleuren om uw 'outdoor'-omgeving te verfraaien en de sfeer van binnen naar buiten door te zetten.

Schutting verven
Verdigris Outdoor verf

Instructie:

Verwerking:
Controleer voor het gebruik de kleur en het batchnummer. Deze staan op de onderzijde van het blik. Gebruik blikken van dezelfde batch of meng verschillende batches met elkaar om kleurafwijkingen te voorkomen.
Verwerk Painting the Past Outdoor bij temperaturen tussen 10 °C en 25 °C. Niet aanbrengen of laten drogen bij mist of regen.

Aanbrengen:

Ondergronden dienen voor het schilderen goed ontvet en geschuurd te zijn. Voor gebruik de verf goed roeren.

Painting the Past Outdoor kan met een kwast, roller of verfspuit aangebracht worden.

Voor een egaal, mooi en duurzaam resultaat adviseren we om de verf in ten minste 2 lagen aan te brengen. Zorg ervoor dat de lagen goed droog zijn voordat er een nieuwe verflaag aangebracht wordt.

Lak op waterbasis dient u iets sneller te verwerken dan lak op terpentinebasis. Breng de verf rijkelijk aan, verdeel gelijkmatig, werk af en laat drogen. Op grotere vlakke oppervlakken kan de verf worden aangebracht met een roller. Tussen de lagen schuren is niet noodzakelijk. Na het schilderen met een kwast kunnen kwaststrepen zichtbaar blijven. Deze benadrukken het authentieke krijtverfeffect.

Voorbereiding van de ondergrond:
Zorg dat de ondergrond in goede staat, schoon, droog en vrij van ander vuil is (stof, vet, olie, roest of losse verflagen).
Gebruik Painting the Past Wax & Paint Remover om was, olie en/of slechte verflagen te verwijderen en was grondig na met schoon water.
Algen- en schimmelgroei moeten met een geschikt product worden behandeld en verwijderd. Vul eventuele gaten en scheuren met een geschikt vulmiddel (geschikt voor verf op waterbasis). Ondergronden dienen zorgvuldig geschuurd te worden om een goede hechting te verkrijgen.
Geïmpregneerd hout en gegalvaniseerd metaal dient 2 maanden te verweren voordat dit geschilderd kunnen worden met Painting the Past Outdoor.
Schilderen van onbehandeld hout:
Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen. De eerste verflaag verdunnen met 20% schoon water. Volgende lagen onverdund aanbrengen.
Schilderen van reeds eerder geschilderde ondergronden:
Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen. Wilt u de bestaande verflaag volledig verwijderen? Gebruik dan Painting the Past Wax & Paint Remover.

Zorg dat de ondergrond droog en stofvrij is en breng met een geschikte kwast of roller 2 á 3 lagen Painting the Past Outdoor aan.
Laat de lagen tussendoor goed drogen.

Gebruik op knoestige plekken of harsachtige, bloedende houtsoorten, zoals Merbau, Meranti, Western Red Cedar, Eiken of sommige tropische houtsoorten Painting the Past Stain Block. Wanneer deze houtsoorten in contact komen met vocht, kunnen er inhoudsstoffen actief worden en door de verflaag dringen. Dit kunt u voorkomen door eerst een laag Painting the Past Stain Block aan te brengen. Na ± 4 uur kunt u de Painting the Past Stain Block licht schuren en aflakken in de gewenste kleur Outdoor.


Eco-friendly verfkwasten

 

Stainblock

 

Privacy verklaring    Verkoopvoorwaarden